Plastic SoupDe Plastic Soup

In onze oceanen en zeeën drijft steeds meer plastic afval. Dit komt van afval wat op straat terecht komt, visnetten die achterblijven, maar ook door het wassen van synthetische kleding of door het poetsen van je tanden. Het nadeel van plastic is dat het niet vergaat. Dit betekent dat uiteindelijk alles terecht komt in onze zeeën en oceanen. Door verwering, zonlicht en golfslag valt groot plastic uit elkaar in kleine stukjes. Dit leidt tot ernstige verontreiniging. Voor het milieu, maar ook voor mens en dier.

 

In 1997 zeilde kapitein Charles Moore via een ongebruikelijke route van Hawaii via de North Pacific Gyre naar Zuid-Californië. Daar, midden op de Grote Oceaan, zag hij dagelijks stukken plastic drijven. Later keerde hij naar het gebied terug om nader onderzoek te doen. Het bleek te gaan om een significant hogere concentratie van plastic dan elders in de oceaan. Dat plastic bleek niet alleen te drijven, maar ook te zweven in de waterkolom. Moore noemde het verschijnsel de ‘Plastic Soup’, de term die nu in de hele wereld in gebruik is. Over de gevolgen van deze Plastic Soup, die vrij desastreus zijn, kunnen we boeken vol schrijven. Voor nu volstaat alleen de constatering dat er echt iets moet veranderen.

 

Al vanaf haar oprichting draagt Botanical Beauty bij aan een mooiere, schonere wereld waarin de Plastic Soup afneemt in plaats van toeneemt. Zo zijn bijvoorbeeld al de producten microplastic vrij. Maar daarmee zijn we er nog niet. Weet je bijvoorbeeld dat plastic ook onze gezondheid beïnvloedt? De microplastics zitten namelijk ook in ons drinkwater. En helaas zitten er ook microplastics in ons voedsel. Eet je vis? Dan is de kans groot dat je naast de microplastics ook nog eens zware metalen binnenkrijgt. De Plastic Soup trekt namelijk zware metalen aan waarmee onze zeeën en oceanen ook vol zitten.

 

Daarom is Botanical beauty heel blij dat ze een flink aantal van de producten voortaan in glas kunnen aanbieden. Zo helpen ze significant mee aan het terugdringen van microplastics! Bijkomend voordeel is overigens dat de toepassing van glas zorgt voor een prachtige, luxe en exclusieve uitstraling van onze 100% natuurzuivere en biologische producten.
Cynthia Weening |Medisch pedicure Grote Berg | Jewelweg 7a |  1759 HA Callantsoog | 06 27 02 11 26 | Copyright © 2018-2024 Medisch Pedicure Grote Berg |