BOTANICAL BEAUTY 

Organic Skin Care100 % Natuurzuiver & Biologisch


100% natuurzuiver – Biologisch – Huidverbeterend  – Dierproefvrij – Zonder microplastics en nanoplastics  – Voor alle huidtypen – 

Vrij van parabenen en synthetische geur-, kleur- en conserveringsmiddelen – Nederlands product


De basis van de biologische en 100% natuurzuivere, huid verbeterende producten van Botanical Beauty wordt gevormd door Dode Zee-mineralen en koudgeperste oliën.

De planten, kruiden en bloemen die Botanical beauty gebruikt voor de producten zitten boordevol met actieve werkstoffen waaronder antioxidanten.

Botanical Beauty werkt alleen met ingrediënten die je ook kunt eten. 

 

If you can’t eat it, dont put it on your skin!

Want wat je op je huid smeert, komt ook in je lichaam terecht en via de huid in de bloedbaan terecht. Maar liefst 60% ervan.

Dagelijks krijg je ongemerkt veel rotzooi in je lichaam, omdat in de meeste verzorgingsproducten synthetische stoffen zitten.

 

In de natuurzuivere producten van Botanical beauty zitten geen chemische, synthetische stoffen.

Ze werken enkel met natuurlijke ingrediënten, zoals lavendel, eucalyptus, argan en calendula. Alles van de beste kwaliteit én biologisch. 

Je kunt namelijk een 100% zuivere amandelolie gebruiken, maar daar heb je niets aan als de amandelen bespoten zijn.

Biologisch betekent vrij van gifstoffen en pesticiden. Daarin is Botanical beauty als Nederlands merk uniek. 

 

De producten van Botanical Beauty zijn geschikt voor elk huidtype waaronder; eczeem, psoriasis, acne, kloven, couperose, rocsacea en huidveroudering.

Botanical beauty heeft voor elk huidtype een product. Ook bij de super gevoelige huid of de allergische huid heeft Botanical beauty een hyper allergene lijn. 

De meeste huid verbeterende producten bestaan uit verschillende soorten koudgeperste oliën zoals

koudgeperste druivenpitolie, avocado-olie, rijstkiem-olie en jojoba-olie verkregen uit de eerste persing. Deze oliën zijn van nature rijk aan gezonde vetzuren en vitaminen.
Daarnaast heeft Botanival Beauty een aantal producten met Dode Zee-mineralen. Dode Zee Badzout van Botanical Beauty heeft wel veertig heilzame mineralen zoals magnesium, kalium en natrium. Dode Zee-mineralen stimuleren de bloedcirculatie en de huidstofwisseling. Ze staan bekend om de heilzame werking bij huidklachten. De concentratie van dit zout is zeven keer krachtiger dan van andere zeeën. Verder zitten er ook in veel producten antioxidanten en antioxidanten heb je nodig om veroudering van de huid tegen te gaan door externe factoren zoals zonlicht, stress, slechte voeding, vervuilde lucht etc. Hierdoor ontstaan rimpels, verlies van elasticiteit en pigmentvlekken. Je kunt antioxidanten (vitamine C, vitamine E, magnesium etc) tot je nemen via voeding (pure chocola frambozen, wilde bessen, rozijnen, knoflook, rauwe spinazie etc.) of via de huid. Ze zitten in bijna alle smeerbare, huid verbeterende producten van Botanical Beauty. Zoals in de koudgeperste oliën en bij uitstek in het serum. Daarin zitten ook liposomen (dragers van prachtige werkstoffen) uit edelweiss-extract. Deze omvatten als een oesterschelpje de antioxidanten uit het edelweissextract en laten de antioxidanten in de diepere huidlaag los. Die gaan dan als een soort pacmannetjes de slechte stoffen (vrije radicalen) ‘opeten’ en afvoeren. Een stralende en gezonde huid is het resultaat 

 

Voor een wereld zonder (micro)plastic

De plastic soep. Iedereen heeft er inmiddels van gehoord. Maar wat kunnen we eraan doen? In ieder geval stoppen met het toevoegen van microplastics aan verzorgingsproducten. Zonder dat je het weet, spoel je dagelijks microplastics door de afvoer. Deze zitten vaak in producten als opvulmiddel. De organic skin care van Botanical Beauty is dan ook vrij van microplastics. Botanical Beauty kiest ook voor milieuvriendelijke verpakkingen. Zo werken ze veel met glazen flessen, kartonnen dozen en zelfs papieren plakband. Zowel alle ingrediënten als alle eindproducten zijn, als vanzelfsprekend, dierproefvrij. Daarnaast zijn de producten geschikt voor veganisten.

Cynthia Weening |Medisch pedicure Grote Berg | Jewelweg 7a |  1759 HA Callantsoog | 06 27 02 11 26 | Copyright © 2018-2024 Medisch Pedicure Grote Berg |